BLAST Technique®

De BLAST Technique®, in 2008 ontwikkeld door de Britse psychotherapeut Nick Davies, is een geweldige techniek die ingezet kan worden om kleine en grote trauma’s (ook angsten/fobiën) en PTSS volledig te verwijderen op een hele efficiënte en snelle wijze.
Ingeval van trauma/PTSS wijst neurologisch onderzoek uit dat structuren in de rechter hersenhelft overactief zijn en zich gedragen alsof er onmiddellijk gevaar dreigt. Bij het toepassen van de BLAST Technique® worden precieze bi-laterale bewegingen gemaakt met een lichtpen (waardoor het geheugen wordt geholpen om toegang te krijgen tot de linker hersenhelft) en specifieke suggesties aan de cliënt worden gegeven om de traumatische gebeurtenis te verwerken, zodat deze begrijpt wat er gebeurd is en zich alles kan herinneren, maar er niet langer een fysieke of emotionele reactie optreedt.
Trauma’s kunnen groot of klein zijn; ze hebben in ieder geval behoorlijk invloed op hoe we ons in ons dagelijkse leven voelen en gedragen.
Zoals bij o.a. paniekaanvallen, onrust, angst, gepest zijn, misbruik, kind of (ex-)partner zijn van een narcist, verdriet, een naar eind van een relatie, schuldgevoel en intimidatie.
Het kan ook best zijn dat je geen idee hebt wanneer het ontstaan is. Ook dan is het mogelijk om dit tijdens de sessie op te sporen en aan te pakken.
Ben je benieuwd wat de BLAST Technique® voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact met mij op voor meer informatie.