Ervaringen

“Jarenlang had ik vanaf maart tot in de herfst last van hooikoorts. Omdat ik astma heb was hooikoorts extra belemmerend: ik voelde me moe en had aan het eind van de middag vaak nog maar weinig energie over om nog door te gaan. Na slechts één hypnosesessie bij Ingeborg te hebben gehad, heb ik nu (zo’n drie maanden later en middenin het hooikoortsseizoen) veel meer energie en kan ik vrijer ademen. Ik heb zelfs genoeg energie om ook na het avondeten nog klusjes in en om het huis te doen, of weer heerlijk een eind te kunnen gaan fietsen en te genieten van buiten zijn!”
 

“Zes jaar geleden kreeg ik ineens last van branderige ogen, eerst maar af en toe, maar het laatste jaar van mei tot oktober en dan alleen bij mooi weer. Zo erg dat ik nauwelijks m’n ogen open kon houden. Lenzen uit gedaan, hielp niks. Volgens de huisarts was het gewoon hooikoorts. Ik wilde geen medicijnen, dus ben ik  homeopatische oogdruppels gaan gebruiken en dat scheelde vaak wel iets, maar soms hielp het gewoon nauwelijks. Twee jaar geleden ben ik voor hypnose bij Ingeborg terecht gekomen. Toen ik na de eerste sessie naar huis ging en weer oogdruppels gebruikte omdat ik zo’n branderige ogen had werd ’t ineens erger, en dat was nog nooit gebeurd, heel gek! Nou ja, dacht ik, als die druppels dan toch niet helpen probeer ik ’t wel zonder en geef ik de hypnose een kans. Die week ging ’t steeds beter met m’n ogen en na een week was ’t ineens weg! Wel kwam het bij mij na drie maanden terug en toen ben ik weer naar Ingeborg gegaan voor een tweede hypnose. Sindsdien is het helemaal weg en nooit meer teruggekomen. Ik ben echt zo opgelucht dat ik nu geen last meer van m’n ogen heb, weer gewoon buiten kan genieten en alles kan doen!”

“Ik ben via een collega bij Ingeborg terechtgekomen. Ik had problemen om een grote hoeveelheid leerstof te onthouden en kon hier wel hulp bij gebruiken. Hypnose bleek een goede keuze. Ingeborg bracht me op mijn gemak, we hebben goed besproken wat het doel was wat ik wilde bereiken en ik had er alle vertrouwen in. Ik herinner me nog precies wat ik dacht toen ik onder hypnose ging: “Hoe kan het dat ik er zo bij ben en toch ineens onder hypnose ben!” Door de duidelijke opdracht en praktische invulling van mijn doel van de hypnose, ben ik uiteindelijk met een mooi cijfer geslaagd voor mijn studie. Al met al ben ik dus erg te spreken over Ingeborg en hoe ze me heeft geholpen.”

“Mijn moeder is op 68 jarige leeftijd naar Ingeborg van den Heuvel gegaan i.v.m. onverwerkt verdriet en emoties uit het verleden. Tijdens een ziekenhuisopname waarin mijn moeder na jaren van pijn eindelijk een operatie aan haar heup kreeg werd ze overmand door veel verdriet. Ze heeft er dagen gehuild. Ze gaf aan dat er veel, blijkbaar onverwerkte gebeurtenissen, uit haar verleden omhoog kwamen. We hebben in het ziekenhuis afgesproken dat we dit verdriet na herstel aan zouden pakken zodat dit verdriet een plekje krijgt en haar niet meer achtervolgt. Ingeborg heeft mijn moeder met hypnotherapie in één sessie geholpen. Het is me niet duidelijk wat ze heeft gedaan maar ik heb een andere moeder teruggekregen. Ze keek al direct na thuiskomst veel rustiger uit haar ogen en gaf aan dat ze er een heel goed gevoel bij had. Nu, ruim een half jaar verder, is mijn moeder nog steeds rustiger als voor haar operatie. Ze is liever, zachter en heeft bepaalde zaken een plekje kunnen geven. Het verdriet is verwerkt en heeft een plekje gekregen waar het niet meer zeer doet. Ze heeft gelukkig de keuze gemaakt om haar probleem aan te pakken door er mee naar Ingeborg te gaan. Ingeborg kan echt iets voor je doen. Mijn moeder kan haar verdere leven nu zonder haar rugzak uit het verleden voortzetten en kan op een gelukkigere en ontspannen manier oud worden. Ingeborg bedankt!!!”

“Ik heb een zelfhypnosesessie bij Ingeborg ondergaan. Deze zelfhypnose brengt je in een hele diepe ontspanning. Het opgejaagde stressgevoel waar ik al geruime tijd mee liep is zeker verminderd. En als ’t de kop opsteekt dan kan ik hier veel sneller uitkomen door de zelfhypnose toe te passen. Ingeborg dankjewel.”

“Ik had het gevoel van een bak met water op mijn hoofd welke bij elke beweging klotste en golfde. Ik was totaal uit balans, geestelijk maar vooral ook lichamelijk. Onzeker bij elke stap en duizelig als ik bijvoorbeeld de stoep af ging. Zelfs bij het in mijn pantoffels stappen moest ik me vasthouden. Alle onzekerheid en duizeligheid verdween na de tweede sessie bij Ingeborg. Maar, nu komt het, 40 jaar na dato -door een traumatische gebeurtenis waarin mijn leven volkomen op zijn kop gezet werd– rond Pasen dit jaar is er een soort berusting gekomen in mijn leven. Een ongekende rust. Na jaren van stressen, als opgejaagd wild gevoeld hebbend. Verhuizing na verhuizing, telkens proberend een nieuw begin te maken. RUST, dankjewel Ingeborg.”